Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ recept
A Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ hozzávalói:50 dkg édes gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
rumaroma
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2-3 dl tejszín vagy Hulala /növényi tejszín/
A Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ elkészítési módja:
Három réteget kell készíteni. Gesztenyés: 2 cs 25 dkg-os gesztenyemasszát 25 dkg darált keksszel, 15 dkg margarinnal, kevés rumaromával összegyúrtam és egy kb. 35-22 cm-es tepsi aljába símítottam. Vaníliás: 2 cs vaníliás pudingport 6 dl tejjel és 20 dkg cukorral felfőztem, majd 20 dkg margarint is belekevertem. A gesztenyés réteg tetejére kentem, s fél órára hűtőbe tettem. Ezután harmadik rétegként jött rá 2,5 dl habbá felvert hulala növényi tejszín.
Tetejét megszórtam holland kakaóporral, de lehet fahéjjal, csokidarával, csokimázzal, gyümölccsel is díszíteni.
Ismét visszatettem a hűtőbe, s alaposan lehűtöttem.
Fotó megtekinthető a naplóm 548-as bejegyzésében.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 3. 11:17
A gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.