Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spenótlevesem recept

Spenótlevesem recept

A Spenótlevesem hozzávalói:
35 dkg spenót vagy mángold levél
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1,5 liter víz

bors
szerecsendió
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl


A Spenótlevesem elkészítési módja:
35 dkg megtisztított, megmosott spenótlevelet kevés vízben pár percig főztem. Közben 1 közepes fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát kicsi vajon megdinszteltem, majd a leszűrt, előfőzött spenótot is rátettem, öntöttem rá 1,5 liter vizet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítve 5 percig főztem, majd behabartam 1 evőkanál liszt és 1 dl tejföl keverékével. Néhány perc főzés után elzártam alatta a gázt.

Tálaláskor még tejföllel ízesítettem, ill. díszítettem.


Lehet hozzá adni levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, ill. apróra vágott tojást is.


Mángoldból is el lehet készíteni!

Fotó megtekinthető a naplóm 228. bejegyzésében.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spenótlevesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook