Spenótlevesem recept
A Spenótlevesem hozzávalói:35 dkg spenót vagy mángold levél
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1,5 liter víz
só
bors
szerecsendió
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
A Spenótlevesem elkészítési módja:
35 dkg megtisztított, megmosott spenótlevelet kevés vízben pár percig főztem. Közben 1 közepes fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát kicsi vajon megdinszteltem, majd a leszűrt, előfőzött spenótot is rátettem, öntöttem rá 1,5 liter vizet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítve 5 percig főztem, majd behabartam 1 evőkanál liszt és 1 dl tejföl keverékével. Néhány perc főzés után elzártam alatta a gázt.
Tálaláskor még tejföllel ízesítettem, ill. díszítettem.
Lehet hozzá adni levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, ill. apróra vágott tojást is.
Mángoldból is el lehet készíteni!
Fotó megtekinthető a naplóm 228. bejegyzésében.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. ápr. 11. 12:36
A spenótlevesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.