Tepertős pogácsa kefírrel recept
A Tepertős pogácsa kefírrel hozzávalói:60 dkg liszt
5 dkg élesztő
30-35 dkg darált tepertő
15 dkg vaj
3 dl kefír
1 dl tej
só
A Tepertős pogácsa kefírrel elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, majd a liszttel, sóval, kefírrel kelttésztát készítek, az olvasztott vajat fokozatosan adom a tésztához. Kézzel, fakanállal dagasztom kb. 15 percig. Langyos helyen pihentetem fél óráig, majd lisztezett munkalapon kinyújtom, rákenem a tepertőkrémet, majd összehajtogatom, letakarva pihentetem a tésztát ismét fél óráig. Összesen 4x nyújtom ki, akkor kb. 2-3 cm magasra hagyom a tésztát, tetejét késsel berácsozom, majd lisztezett, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tetejét felvert egész tojással megkenem.
Kikent, vagy sötőpapírral bélelt tepsibe rakva előmelegített sütőben egyenletes tűznél kb. 25 perc alatt megsütöm.
/végig teljes lángon sütöttem, hagyományos gázsütőben./
A tepertőkrémet is megsóztam, s bőven tettem bele őrölt feketeborsot is.
Fotó megtekinthető a naplóm 132. bejegyzésében.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. ápr. 4. 09:17
A tepertős pogácsa kefírrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.