Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tepertős pogácsa kefírrel recept

Tepertős pogácsa kefírrel recept

A Tepertős pogácsa kefírrel hozzávalói:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
30-35 dkg darált tepertő
15 dkg vaj
3 dl kefír
1 dl tej



A Tepertős pogácsa kefírrel elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, majd a liszttel, sóval, kefírrel kelttésztát készítek, az olvasztott vajat fokozatosan adom a tésztához. Kézzel, fakanállal dagasztom kb. 15 percig. Langyos helyen pihentetem fél óráig, majd lisztezett munkalapon kinyújtom, rákenem a tepertőkrémet, majd összehajtogatom, letakarva pihentetem a tésztát ismét fél óráig. Összesen 4x nyújtom ki, akkor kb. 2-3 cm magasra hagyom a tésztát, tetejét késsel berácsozom, majd lisztezett, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tetejét felvert egész tojással megkenem.

Kikent, vagy sötőpapírral bélelt tepsibe rakva előmelegített sütőben egyenletes tűznél kb. 25 perc alatt megsütöm.
/végig teljes lángon sütöttem, hagyományos gázsütőben./

A tepertőkrémet is megsóztam, s bőven tettem bele őrölt feketeborsot is.

Fotó megtekinthető a naplóm 132. bejegyzésében.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tepertős pogácsa kefírrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook