Almás-habos sütemény recept
Az Almás-habos sütemény hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
7 dkg zsír
1 kisebb tojás
1/2 dkg sütőpor
csipet só
kb. fél kispohár tejföl
Töltelékhez:
1,5 kg alma
10-15 dkg cukor
őrölt fahéj
kevés darált keksz
Hab:
5 db tojásfehérje /lehet több is/
pici só
pár csepp citromlé
5-10 dkg porcukor
Az Almás-habos sütemény elkészítési módja:
A fenti összetevőkből tésztát gyúrok, majd kibélelem vele az előzőleg zsírozott, lisztezett nagyméretű gáztepsit. Darált keksszel megszórom a nyers tésztát, s ráteszem a tölteléket. Töltelék: kb. 1,5 kg almát lereszelek, levét kinyomkodom, s rövid ideig párolom 10-15 dkg cukorral. Őrölt fahéjjal ízesítem, s kevés darált keksszel "fogatom" össze a masszát. Ha kihűlt, rákenem a tésztára. Előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd ráteszem az alábbi habot, amivel tovább sütöm, míg az megszilárdul, s szép színt kap a teteje. 5 db tojásfehérjét /de lehet többet is/ kemény habbá verek pici sóval és pár csepp citromlével, majd óvatosan beleszórok ízlés szerint porcukrot /5-10 dkg/.
Megvárom, míg teljesen kihűl, csak utána szeletelem.
/elő lehet venni a fagyasztóból a maradék tojásfehérjéket!/
Fotó megtekinthető a naplóm 487. bejegyzésében.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. ápr. 2. 18:38
Az almás-habos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.