Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-habos sütemény recept

Almás-habos sütemény recept

Az Almás-habos sütemény hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg liszt
10 dkg cukor
7 dkg zsír
1 kisebb tojás
1/2 dkg sütőpor
csipet só
kb. fél kispohár tejföl

Töltelékhez:

1,5 kg alma
10-15 dkg cukor
őrölt fahéj
kevés darált keksz

Hab:

5 db tojásfehérje /lehet több is/
pici só
pár csepp citromlé
5-10 dkg porcukor


Az Almás-habos sütemény elkészítési módja:
A fenti összetevőkből tésztát gyúrok, majd kibélelem vele az előzőleg zsírozott, lisztezett nagyméretű gáztepsit. Darált keksszel megszórom a nyers tésztát, s ráteszem a tölteléket. Töltelék: kb. 1,5 kg almát lereszelek, levét kinyomkodom, s rövid ideig párolom 10-15 dkg cukorral. Őrölt fahéjjal ízesítem, s kevés darált keksszel "fogatom" össze a masszát. Ha kihűlt, rákenem a tésztára. Előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd ráteszem az alábbi habot, amivel tovább sütöm, míg az megszilárdul, s szép színt kap a teteje. 5 db tojásfehérjét /de lehet többet is/ kemény habbá verek pici sóval és pár csepp citromlével, majd óvatosan beleszórok ízlés szerint porcukrot /5-10 dkg/.

Megvárom, míg teljesen kihűl, csak utána szeletelem.

/elő lehet venni a fagyasztóból a maradék tojásfehérjéket!/

Fotó megtekinthető a naplóm 487. bejegyzésében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-habos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook