Tejszínes pangasius /cápaharcsa/ filé: recept
A Tejszínes pangasius /cápaharcsa/ filé: hozzávalói:1 kg pangasius filé
liszt, só, bors, fél citrom
5 szál petrezselyem
őrölt szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
étolaj
5 dkg vaj
A Tejszínes pangasius /cápaharcsa/ filé: elkészítési módja:
A halat besóztam, lisztbe forgattam és kevés olajban megsütöttem mindkét oldalát. Sütés után őrölt borsot szórtam rá. Az olajat kiöntöttem a serpenyőből, s felolvasztottam benne a vajat, hozzáadtam a felaprított fokhagymát, petrezselymet, felöntöttem a tejszínnel, kevés citromlével és reszelt citromhéjjal,pici sóval, őrölt szerecsendióval ízesítettem, majd belefektettem a kisütött halszeleteket, egy perc alatt összemelegítettem.
Zöldséges rizzsel tálaltam.
Fotó megtekinthető a naplóm 312-es bejegyzésében.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. ápr. 7. 13:53
A tejszínes pangasius /cápaharcsa/ filé: elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.