Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal recept

Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal recept

A Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal hozzávalói:
1 szál nagyobb méretű póré hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 csomag friss petrezselyem,
2 db zsenge sárgarépa,
2-3 dl főzőtejszín,
1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is),
Só,
fehér bors,
curry,
őrölt szerecsendió,
kakukkfű,
5 dkg margarin,
kevés olívaolaj.


A Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy botmixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook