Csokoládés diókocka recept
A Csokoládés diókocka hozzávalói:csipetnyi só
5 dkg margarin
2 dl tejszín
felaprított pisztácia
félzacskó sütőpor
50 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
7 tojás
25 dkg dióbél
55 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
32 dkg liszt
A Csokoládés diókocka elkészítési módja:
A dióbelet durvára összevágjuk, 30 dkg csokoládét darabokra tördelünk. Hozzáadjuk a margarint, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd a lábost levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk.Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton), kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a margarinnal egy edénybe tesszük. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk. 15 percig hűlni hagyjuk, majd a süteményre kenjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. szept. 20. 20:21
A csokoládés diókocka elkészítési módja és hozzávalói.