Gesztenyerolád recept
A Gesztenyerolád hozzávalói:a tésztához 3 egész tojás
3 evõkanál porcukor
3 evõkanál liszt
csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza
15 dkg margarin
2 evõkanál meggybefõttlé
1 csészényi meggybefõtt
fél dl tejszín
1 evõkanál rum
csipetnyi só.
A Gesztenyerolád elkészítési módja:
A piskótalapot leírt módon elkészítem, majd kikent, meglisztezett (vagy alufóliával bélelt) sütõlapra felkenem és megsütöm. Közben a gesztenyekrémhez a meggybefõtt kivételével az összes hozzávalót habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket, a kimagozott és apróra vágott meggyet belenyomkodom, majd felcsavarva alufóliába csomagolom, és a hûtõszekrényben fél napig hûtöm. Csak közvetlen tálalás elõtt szeletelem fel. Tejszínhabbal nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 19. 00:07
A gesztenyerolád elkészítési módja és hozzávalói.