Diós, mogyorós keksz recept

A tésztába:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 margarin
10 dkg vaj
egy csipet só
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
0,5 dl rum
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
A félig kinyújtott tésztára:
durvára vágott dió
durvára vágott sótlan mogyoró
A kinyújtott tésztára:
kevés kristálycukor
3 tojás fehérje
A kész kekszek díszítéséhez:
olvasztott tortabevonó
A Diós, mogyorós keksz elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, félig kisodrom, megszórom a durvára vágott mogyoróval és dióval, majd teljesen kinyújtom (kb. fél centi vastagságúra), megkenem a tojás fehérjével, megszórom kristálycukorral és kiszaggatom. Sütőpapírra rakva kisütöm. Ha kész, meglocsolom az olvasztott csokival.
Fém dobozban tárolva akár egy hónapig is eláll.
Ha ízlett, írd meg priviben! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nibrin, 2009. dec. 12. 16:19
A diós, mogyorós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.