Kievi-krémes recept
A Kievi-krémes hozzávalói:4o dkg liszt
2o dkg porcukor
25 dkg margarin
1 db sütőpor
4 tojásásrgája
1-2 kávéskanál tejfől
Krém
4 dl tej
1 tojás pépet főzünk belőle és ha kihült össze keverjük az alábbiakkal
25 dkg porcukor
25 dkg margarin 1 vaniliás cukor habosra keverve
A Kievi-krémes elkészítési módja:
A tészta anyagát össze állitjuk és 3 részre osztjuk. A lapra:: 4 tojás fehérjét 15 dkg cukorból kemény habot verünk és darabos dióval megszorjuk. A kinyujtott lapot a tepsihátán sütjük egyszerre a habbal és a darált dióval. Mind a három lapot igy sütjük meg. HA KISÜLT EGY MÁS MELLÉ RAKJUK , MERT ÖSSZERAGAD!!! A meg sült, kihült habos diós lapokat megkenjük a krémmal és ugy rakjuk egymásra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. júl. 31. 08:45
A kievi-krémes elkészítési módja és hozzávalói.