Kievi-krémes recept

A Kievi-krémes hozzávalói:
4o dkg liszt
2o dkg porcukor
25 dkg margarin
1 db sütőpor
4 tojásásrgája
1-2 kávéskanál tejfől

Krém
4 dl tej
1 tojás pépet főzünk belőle és ha kihült össze keverjük az alábbiakkal
25 dkg porcukor
25 dkg margarin 1 vaniliás cukor habosra keverve


A Kievi-krémes elkészítési módja:
A tészta anyagát össze állitjuk és 3 részre osztjuk. A lapra:: 4 tojás fehérjét 15 dkg cukorból kemény habot verünk és darabos dióval megszorjuk. A kinyujtott lapot a tepsihátán sütjük egyszerre a habbal és a darált dióval. Mind a három lapot igy sütjük meg. HA KISÜLT EGY MÁS MELLÉ RAKJUK , MERT ÖSSZERAGAD!!! A meg sült, kihült habos diós lapokat megkenjük a krémmal és ugy rakjuk egymásra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kievi-krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook