Babgulyás cipóban tálalva recept
A Babgulyás cipóban tálalva hozzávalói:1 db füstölt csülök
50dkg szárazbab
30 dkg vöröshagyma
25dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
1 csomag petrezselyemzöld
6 gerezd fokhagyma
2 dl étolaj
4 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1teáskanál pirospaprika
4 db zsemlecipó
A Babgulyás cipóban tálalva elkészítési módja:
A füstölt csülköt puhára főzzük, majd kivesszük és a főző lében a babot félig megfőzzük. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott zöldségeket, a borsot és a sót, és készre főzzük. Ezután a az olajból és a lisztből rántást készítünk belerakjuk az aprított fokhagymát és pirospaprikát és sűrítjük a levest. A zsemlecipónak levágjuk a tetejét, kivájjuk és a sütőben kiszárítjuk. A csülköt kisebb kockákra vágjuk, beletesszük a cipóba, és ráöntjük az elkészült levest.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 29. 16:08
A babgulyás cipóban tálalva elkészítési módja és hozzávalói.