Gombás libamáj puding recept
A Gombás libamáj puding hozzávalói:30 dkg erdei gomba
50 dkg libamáj
3 tojás
5 dkg vaj
3 db zsemle
1 dl aszpik
tej
reszelt sajt
só, bors
A Gombás libamáj puding elkészítési módja:
A felütött tojást vajjal és reszelt sajttal összekeverjük. A zsemléket tejbe áztatjuk, ha megpuhultak, apró lyukú szűrűn átpasszírozzuk őket, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásos habarást. A libamájat megsütjük, majd apróra vágjuk. A gombát is felaprítva, enyhén sózva megpároljuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, és belerétegezzük a hozzávalókat: massza, gomba, máj. Az alsó és a felső réteg a tojásos keverék legyen. Forró gőz fölött 1 órán át főzzük, ha kihűlt, aszpikkal bevonjuk, hűtőben lehűtve tároljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 27. 11:08
A gombás libamáj puding elkészítési módja és hozzávalói.