Egreslepény recept

Az Egreslepény hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db (sárgája) tojás
40 dkg egresbefőtt
3 dkg zsemlemorzsa
1 cl rum
5 dkg dió
10 dkg kristálycukor


Az Egreslepény elkészítési módja:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az egreslepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook