Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Felfújt rukkolásan recept

Felfújt rukkolásan recept

A Felfújt rukkolásan hozzávalói:
6 darab 1,5 dl-es felfújtformához:
1 csomag friss leveles tészta (275 gr - réteslappal is helyettesíthető)
10 dkg friss rukkola
10 dkg natúr krémsajt
3 közepes méretű tojásfehérje
2 evőkanál zsírszegény tejföl
tengeri só
frissen őrölt bors


A Felfújt rukkolásan elkészítési módja:
A leveles tésztát 6 db azonos méretű kockára vágtam. A felfújtformákat sütőpapírral kibéleltem. A tésztadarabokat belehelyeztem úgy, hogy a szélei kissé kilógtak. A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A rukkolát alaposan megmostam, szűrőkanálba tettem, kissé összetépkedtem, 1/2 l forró vízzel leforráztam, kinyomkodtam. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá vertem. A tejfölt és a krémsajtot alaposan kikevertem, enyhén sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a rukkolát, végül beleforgattam a fehérjehabot. A rukkolás keveréket egyenlően elosztottam a formákban, 22-25 perc alatt világosra sütöttem.


Kategória: Egytálételek receptjei


A felfújt rukkolásan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook