Felfújt rukkolásan recept
A Felfújt rukkolásan hozzávalói:6 darab 1,5 dl-es felfújtformához:
1 csomag friss leveles tészta (275 gr - réteslappal is helyettesíthető)
10 dkg friss rukkola
10 dkg natúr krémsajt
3 közepes méretű tojásfehérje
2 evőkanál zsírszegény tejföl
tengeri só
frissen őrölt bors
A Felfújt rukkolásan elkészítési módja:
A leveles tésztát 6 db azonos méretű kockára vágtam. A felfújtformákat sütőpapírral kibéleltem. A tésztadarabokat belehelyeztem úgy, hogy a szélei kissé kilógtak. A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A rukkolát alaposan megmostam, szűrőkanálba tettem, kissé összetépkedtem, 1/2 l forró vízzel leforráztam, kinyomkodtam. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá vertem. A tejfölt és a krémsajtot alaposan kikevertem, enyhén sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a rukkolát, végül beleforgattam a fehérjehabot. A rukkolás keveréket egyenlően elosztottam a formákban, 22-25 perc alatt világosra sütöttem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 21. 17:02
A felfújt rukkolásan elkészítési módja és hozzávalói.