Fűszeres pogácsa recept
A Fűszeres pogácsa hozzávalói:30 dkg darált hús
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál koriander
só
őrölt bors
friss korianderlevél
petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
0,5 dl olívaolaj
A Fűszeres pogácsa elkészítési módja:
Először a koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárban törjük össze (vigyázzunk. nehogy megégjen!!!). A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze. Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat. Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra. Tálaláskor a húspogácsákat snidlinges krumplipürével és salátával kínáljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 17. 16:00
A fűszeres pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.