Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Fűszeres pogácsa recept

Fűszeres pogácsa recept

A Fűszeres pogácsa hozzávalói:
30 dkg darált hús
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál koriander

őrölt bors
friss korianderlevél
petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
0,5 dl olívaolaj


A Fűszeres pogácsa elkészítési módja:
Először a koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárban törjük össze (vigyázzunk. nehogy megégjen!!!). A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze. Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat. Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra. Tálaláskor a húspogácsákat snidlinges krumplipürével és salátával kínáljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A fűszeres pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook