Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos galuska krémsajttal leöntve recept

Spenótos galuska krémsajttal leöntve recept

A Spenótos galuska krémsajttal leöntve hozzávalói:
80 dkg finomliszt
5 db tojás
40 dkg fagyasztott spenót
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors
A mártáshoz:
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márványsajt
só /ha szükséges/
ételízesítő
őrölt fehérbors


A Spenótos galuska krémsajttal leöntve elkészítési módja:
80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


A spenótos galuska krémsajttal leöntve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook