Spenótos galuska krémsajttal leöntve recept
A Spenótos galuska krémsajttal leöntve hozzávalói:80 dkg finomliszt
5 db tojás
40 dkg fagyasztott spenót
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt feketebors
A mártáshoz:
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márványsajt
só /ha szükséges/
ételízesítő
őrölt fehérbors
A Spenótos galuska krémsajttal leöntve elkészítési módja:
80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 15. 12:57
A spenótos galuska krémsajttal leöntve elkészítési módja és hozzávalói.