Ahogy én készítem a nyulat recept
Az Ahogy én készítem a nyulat hozzávalói:1 kisebb nyúl
2-3 db voroshagyma
5-6 gerezd fokhagyma/lehet tobb,vagy kevesebb/
kevés finomliszt
só
fuszerek: darált komény, feketebors, kari, oregano, bazsalikom
Az Ahogy én készítem a nyulat elkészítési módja:
Kicsontozom a combokat,a hátat és kis kockákra vágom, kozben az apróra vágott voroshagymát megdinsztelem enyhén, ráteszem a hús és tovább dinsztelem. A csontos részt kulon megfozom levesnek. Mikor már kezd a hús sulni-pirulni rászórom a lisztet, fúszereket, jól átkeverem és felontom vízzel. Lassú tuzon fozom puhulásig beleteszem a 450 grammos /konzerv/ borsót, a levesbol kivett csontos részrol a húst, és osszeforralom. Rizzsel, tésztával tálalom.
*Akkor finom ha a fokhagyma kiérzodik rajta.*
*A voroshagyma teljesen szétfo.
*A hazai borsót hamarabb teszem bele mint a konzervet.
*Fuszereket szájíz szerint rakom.
* Készítheted csirkecombbol is,kevesebbet kell fozni.
**A kolléganőm vadul érte.**
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2010. nov. 17. 12:40
Az ahogy én készítem a nyulat elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.