Levegős fánk /duchariky/ recept
A Levegős fánk /duchariky/ hozzávalói:Levegős fánk /duchariky/
4 tojás
4 kanál langyos víz
csipetnyi só
450 g sima liszt
zsír a kenéshez
olaj a sütéshez
porcukor /megszórni/
A Levegős fánk /duchariky/ elkészítési módja:
A lisztből, tojásokbl, sóból és a vízből tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk, és letakarva /hogy ne száradjon / 15 percig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és a tetejét gyengén megkenjük olvasztott zsírral csak annyira hogy lesöpörjük felesleges lisztet / ha erősebben zsírozzuk akkor nem fog szépen levelesedni/. Összehajtogatjuk, de közben is kenegetjük, pihentetjük kb. 10 percig és ismételjuk a nyújtást, kenegetést és hajtogatást, mikor harmadszor kinyújtjuk a tésztát, kerekes /barátfüle/ tésztametélovel rombusz alakokra vágjuk és forró zsírban mint az egyszerű fánkot kisütjuk. A forró fánkokat porcukorral megszórjuk.
Békéscsabai édes különlegesség – / Danielova asszonytól Ógyalláról /
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2010. aug. 31. 20:37
A levegős fánk /duchariky/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.