Sós keksz recept


25 dkg liszt
8 dkg margarin
2 tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tejföl
csipetnyi só
tojás a megkenéshez
A Sós keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3mm vastagságura nyújtjuk, cakkos szélű kekszvágóval kiszaggatjuk, vagy derelzemetszővel négyszögeket vágunk. Tojással megkenjük, sós köménnyel megszórjuk /amit helyettesithetünk sóval, mákkal vagy szezámmaggal is/. Előmelegitett sütőben sütjük.
A tetjére szórhatunk sajtot igy még finomabb lesz.
Esti rágcsálásra megfelelő :)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. szept. 23. 19:30
A sós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.