Almáslepény a'la Kátya recept


Gáztepsihez való adag
50 dkg liszt
1 Ráma
1 kefír
1 tojás
8 dkg cukor
1 sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma
cukor
zsemlemorzsa
fahéj
aki szereti mazsolat
Az Almáslepény a'la Kátya elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, 2 cipót csinálsz belőle és kinyújtod kb fél újnyi vastagra. A töltelékhez az almát meghámozod, magházát kivágod és szeletekre vágod. (én sose reszelek) Kb 4 kanál cukorból karamellt csinálok erre dobom rá az almaszeleteket és még pár kanál cukorral, fahéjjal mazsolával nagy lángon elpárologtatom a levét. A tepsibe alulra jön egy kisodort tésztalap, rá a zsemlemorzs, az alma, ismát morzsa és újra tészta. A tetejét villával megszúrkálod és megkened felvert tojással. Lassan 30-40 perc alatt készre sül :) Csak teljese kihűlt állapotában lehet szépen vágni!!!!
Nagyanyám receptje én egyenesen imádtam, sajnos gluténmentes verziót még nem dolgoztam ki, így nekem csak a látvány marad... :(
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. aug. 31. 16:38
Az almáslepény a'la kátya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.