Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almáslepény a'la Kátya recept

Almáslepény a'la Kátya recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almáslepény a'la Kátya hozzávalói:
Gáztepsihez való adag

50 dkg liszt
1 Ráma
1 kefír
1 tojás
8 dkg cukor
1 sütőpor
1 csipet só

Töltelék:
1,5 kg alma
cukor
zsemlemorzsa
fahéj
aki szereti mazsolat


Az Almáslepény a'la Kátya elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, 2 cipót csinálsz belőle és kinyújtod kb fél újnyi vastagra. A töltelékhez az almát meghámozod, magházát kivágod és szeletekre vágod. (én sose reszelek) Kb 4 kanál cukorból karamellt csinálok erre dobom rá az almaszeleteket és még pár kanál cukorral, fahéjjal mazsolával nagy lángon elpárologtatom a levét. A tepsibe alulra jön egy kisodort tésztalap, rá a zsemlemorzs, az alma, ismát morzsa és újra tészta. A tetejét villával megszúrkálod és megkened felvert tojással. Lassan 30-40 perc alatt készre sül :) Csak teljese kihűlt állapotában lehet szépen vágni!!!!

Nagyanyám receptje én egyenesen imádtam, sajnos gluténmentes verziót még nem dolgoztam ki, így nekem csak a látvány marad... :(


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almáslepény a'la kátya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook