Szalagos Fánk 15db recept


50 dkg finomliszt
6 dkg vaj
5 tojás sárgája
2dl tej
2ek cukor
1 élesztő
A Szalagos Fánk 15db elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatod és összekevered a többi hozzávalóval. Azért ha van dagasztógéped érdemes kidagasztani 1 kicsit. 1 órát meleg helyen keleszted, aztán újra kidagasztod, még 1 órát keleszted. Újnyi vastagra kinyújtod és egy nagy pohárral kiszaggatod. 25 percet keleszted. 2 újnyi olajat melegítesz és a fánkokat fejjel lefele belerakod. Fedő alatt barnára sütöd közepes lángon majd a másik oldalát feldő nélkül.
Szinte elronthatatlan, szép nagyok lesznek, kiadós és biztos nem szárad Rád:)
Jó fánkot nem nagy kunszt készíteni, a titok a receptben rejlik. Én sokat kipróbáltam már, de nekem eddig ez volta a favorit!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. aug. 17. 12:05
A szalagos fánk 15db elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.