Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pikk-pakk túrógombóc a'la Kátya recept

Pikk-pakk túrógombóc a'la Kátya recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pikk-pakk túrógombóc a'la Kátya hozzávalói:
1 L savanyú tej, ha nincs savanyú akkor a meleg tejból 1 csepp ecettel és 2 ek citromlével csapatjuk ki a túrót
7 ek cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
annyi búzadara
zsemlemorzsa


A Pikk-pakk túrógombóc a'la Kátya elkészítési módja:
A tejből a fent látott módon kifőzzük a túrót. Ha savanyú tejed van akkor pedig csak simán felmelegíted, ha nem akar túrósodni akkor pár csepp citromlével meg lehet gyorsítani a folyamatot. Ekkor belerakod a sót, cukrot, vajat és annyi búzadarát, hogy jó keményre tudd főzni. Ha langyosra hűlt, akkor gombócokat gyúrsz és a megpirított zsemlemorzsába forgatod. Tejföllel, pudinggal, lekvárral ki mivel szereti avval egye :)

Recept nagy előnye, hogy ha véletlenül megsavanyodna a tej akkor nem kell kiönteni, fel tudod használni egy olyan ételhez amit mindenki szeret. A recept egyszerű nem kell hozzá sok hozzávaló, és talán ami a legfontosabb a klasszikus recepttel ellentétbe ez nem fől szét, nem esik szét, nem lesz kemény.

Aki túrósabban szereti 10-15 dkg túrót hozzá lehet keverni a darával együtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pikk-pakk túrógombóc a'la kátya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook