Nokedlis csirke recept
90 perc
A Nokedlis csirke hozzávalói:
4-6 személyre nokedli
6-8 Csirke alsó vagy felsőcomb vagy ha kapsz nem olyan hatalmas egész comb(bőrnélkül), ha valaki jobban szereti akkor csirkemell szeletekből annyi amennyi tepsibe vagy római tálba befedi majd a nokedlit
1 nagy üveg olaszos paradicsomszósz(lehet bármilyen amibe nincs hús, fűszeres, grillzöldséges....stb)
1 nagyobb fej hagyma
2-3 paradicsom
só, bors, bazsalikom
15 dkg reszelt sajt
A Nokedlis csirke elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kivajazol. Én a római tálra esküszöm :) Ebbe jöhet a paradicsomszósszal összekevert nokedli. Szépen elsimítod aztán következnek a hagymakarikák . Erre a sóval borssal ízasített csirkehús. Ha csirkemellel csinálod azokat érdemes előtte serpenyőbe fehéredésig sütni. Így nem szárad ki a sütőbe. A hús tetejére pedig a paradicsomkarikák és a bazsalikom. Sütőben közepes lángon 40-50 perc alatt megsütöd. Nem kell megrémülni, a nokedli nem fog tovább főni, nem málik szét. A végén a reszelt sajtot szépen rápirítod és kész is.
Kicsit furán hangzik így az egész tudom, de nagyon finom, megéri kipróbálni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. júl. 2. 07:39
A nokedlis csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.