Ecetes szilva recept
60 perc
Az Ecetes szilva hozzávalói:
Már lila de még belül zöld, kemény szilva
víz
cukor
fahéj
szegfűszeg
10-os ecet
szalicil vagy más tartósító adagolás a csomagon írtak szerint
Az Ecetes szilva elkészítési módja:
A teljesen hibátlan, nem túl érett, még kemény szilvákat megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Az üvegeket teletöltjük hideg vízzel – így mérjük meg, hogy mennyi lére lesz szükségünk –, majd a vizet leöntjük, beleteszünk literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük. A tetejére egy csipet szalicilt teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.
Én egyszerűen imádom :)
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. aug. 9. 15:25
Az ecetes szilva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.