Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Kovászos káposzta recept

Kovászos káposzta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kovászos káposzta hozzávalói:
1kg fejeskáposzta

kapor
viz
üveg amibe elfér a káposzta vagy más csak nem zománcosedény. egy szelet kenyér.


A Kovászos káposzta elkészítési módja:
a káposztát megtisztitjuk a felsőleveleitől és a káposztát vékony csikokra felvágjuk. egy edényt alaposan kimosunk és a káposztát bele rakjuk ugy hogy a kaprot közzé szórjuk vagy lehet egybe kötni ugy könnyebb lessz eltávolitani majd.lemérjük hogy mennyi viz kell a káposztára ezt a vizet egy edénybe öntjük és a sót egy két evőkanálnyit majd meglátjuk menyi kell bele a vizben feloldjuk és megkóstoljuk mien sós ha jó ráüntjük a káposztára és egy nagyszelet kenyeret rá teszünk a tetejére és tisztaruhával lezárjuk a tetejét. napra tesszük és tányért is tehetünk alá mert a forrástól kifolyhat a leve azt pótolni is lehet. ha már sárga a káposzta kivesszük a kenyeret a tetejéről és hüvöshelyre vagy kamrába tesszük ha lehült zsiroskenyérhez vagy ételekhez savanyúságnak is adhatjuk.

van aki kicsit sósabban szereti a dolgokat itt sem árt kicsivel több sót tenni mint ahogy szoktunk hiszen a káposzta felveszi mig savanyodik. ezt ugy készitjük mint a kovászosuborkát csak ez káposztából van.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A kovászos káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook