Kovászos káposzta recept
30 perc
A Kovászos káposzta hozzávalói:
1kg fejeskáposzta
só
kapor
viz
üveg amibe elfér a káposzta vagy más csak nem zománcosedény. egy szelet kenyér.
A Kovászos káposzta elkészítési módja:
a káposztát megtisztitjuk a felsőleveleitől és a káposztát vékony csikokra felvágjuk. egy edényt alaposan kimosunk és a káposztát bele rakjuk ugy hogy a kaprot közzé szórjuk vagy lehet egybe kötni ugy könnyebb lessz eltávolitani majd.lemérjük hogy mennyi viz kell a káposztára ezt a vizet egy edénybe öntjük és a sót egy két evőkanálnyit majd meglátjuk menyi kell bele a vizben feloldjuk és megkóstoljuk mien sós ha jó ráüntjük a káposztára és egy nagyszelet kenyeret rá teszünk a tetejére és tisztaruhával lezárjuk a tetejét. napra tesszük és tányért is tehetünk alá mert a forrástól kifolyhat a leve azt pótolni is lehet. ha már sárga a káposzta kivesszük a kenyeret a tetejéről és hüvöshelyre vagy kamrába tesszük ha lehült zsiroskenyérhez vagy ételekhez savanyúságnak is adhatjuk.
van aki kicsit sósabban szereti a dolgokat itt sem árt kicsivel több sót tenni mint ahogy szoktunk hiszen a káposzta felveszi mig savanyodik. ezt ugy készitjük mint a kovászosuborkát csak ez káposztából van.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: cdc0a19a9c, 2010. máj. 3. 17:52
A kovászos káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.