Almás diós recept
Az Almás diós hozzávalói:35 dkg liszt,
1/2 csg. sütőpor,
25 dkg margarin,
2 ek porcukor,
1 tojás,
1 ek. tejföl.
Töltelék: 5 tojássárgáját
5 ek. porcukorral kikeverni.
belereszelünk 6 db. almát,
hozzáadunk 1 csg vaníliás cukrot,
15 dkg. darált diót,
1 ek. zsemlemorzsát,
ízlés szerint kakaót,
kevés sütőport,
és az 5 tojás fel vert habját.
Az Almás diós elkészítési módja:
össze gyúrjuk, és két cipót készítünk. A két cipót tepsi nagyságúra nyújtom, egyik lapot a tepsibe helyezem, rá teszem a tölteléket, be fedem a másik lappal, és így sütöm meg. A tetejére csoki mázat tehetek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2008. ápr. 25. 20:13
Az almás diós elkészítési módja és hozzávalói.