Almás, diós érdekesség recept
35 perc
Az Almás, diós érdekesség hozzávalói:
- 25 dkg ráma margarin
- 27 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál hideg víz
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 7 tojás
- 1 van. cukor
- 25 dkg dió
- negyed sütőpor
- 3 ev. kanál kakaó
- 4-5 alma
Az Almás, diós érdekesség elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, nem cukrozzuk,nem csavarjuk ki. A darált dióba belekeverjük a sütőport, a kakaót. A 7 tojás fehérjét felverjük habnak és óvatosan belekeverjük a diós keveréket. A 7 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzákeverjük a diós, habos keveréket, majd az almát. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, de először csak 5 kanál vizet teszünk hozzá. A tésztának lágy rétestészta keménységűnek kell lennie. Ha kemény akkor tesszük hozzá a hatodik kanállal. Éppen csak összeállítjuk nem kell sokáig gyömöszölni. Kettőbe vesszük és az eggyiket kisodorjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe terítjük, rátesszük a tölteléket és erre kerül a másik kisodort tésztalap. Hústűvel kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nagy tepsibe tesszük, nagyon kiadós.
Mutatós és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. ápr. 25. 16:06
Az almás, diós érdekesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.