Charlotte torta recept
60 perc
A Charlotte torta hozzávalói:
tojás
tej
Dr. Otker tejszín ízű puding
zselatin
habfixáló
tejszínhabpor
gyümölcs
A Charlotte torta elkészítési módja:
ALAP: 2 db piskótatekercset készítünk 5-5 tojásból. 3 tojásból pedig tortaformában megsütjük az alapot. KRÉM: Fél liter tejjel eredeti Dr. Otker tejszín ízű pudinggal elkészítjük a leírás szerint. A hideg tejbe belekeverünk 2 evőkanál zselatint, ezzel összefőzzük a pudingot. Hagyjuk kihűlni 1/2 liter tejet 6 csomag Tescós habporral felkeverünk és 2 db kicsi habfixálót teszünk bele. A kemény tejszínhabba belekeverjük a pudingot és 1 doboz darabolt ananászt (előtte jól lecsepegtetjük). A fóliával és a piskótatekerccsel kibélelt tálba öntjük, a tetejére tesszük a kerek piskóta lapot. 12 óráig hűtőben tartjuk, majd tortatartóra borítjuk.
Más gyümölccsel is elkészíthető. Meggyel, barackkal, málnával, eperrel...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baksa.gyongyi, 2008. ápr. 25. 14:21
A charlotte torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.