Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Charlotte torta recept

Charlotte torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Charlotte torta hozzávalói:
tojás
tej
Dr. Otker tejszín ízű puding
zselatin
habfixáló
tejszínhabpor
gyümölcs


A Charlotte torta elkészítési módja:
ALAP: 2 db piskótatekercset készítünk 5-5 tojásból. 3 tojásból pedig tortaformában megsütjük az alapot. KRÉM: Fél liter tejjel eredeti Dr. Otker tejszín ízű pudinggal elkészítjük a leírás szerint. A hideg tejbe belekeverünk 2 evőkanál zselatint, ezzel összefőzzük a pudingot. Hagyjuk kihűlni 1/2 liter tejet 6 csomag Tescós habporral felkeverünk és 2 db kicsi habfixálót teszünk bele. A kemény tejszínhabba belekeverjük a pudingot és 1 doboz darabolt ananászt (előtte jól lecsepegtetjük). A fóliával és a piskótatekerccsel kibélelt tálba öntjük, a tetejére tesszük a kerek piskóta lapot. 12 óráig hűtőben tartjuk, majd tortatartóra borítjuk.

Más gyümölccsel is elkészíthető. Meggyel, barackkal, málnával, eperrel...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A charlotte torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook