Liszt isterc recept
20 perc
A Liszt isterc hozzávalói:
Az adagok tetszőlegesek.
- liszt
- forró víz
- forró zsír vagy étolaj
- só
- kefír, vagy tej, esetleg cukor
A Liszt isterc elkészítési módja:
Végy egy teljesen száraz lábast, és tedd bele a lisztet csak magában. Kezd el pirítani csak magában, és állandóan kevergesd mert nagyon hamar leég, pirítsd zsemleszínűre, közben sózd meg. Ha megpirult öntsél rá forró vizet nem kell sok kb. fél egy deci, ettől össze csomósodik, akkor jó. Vedd le a tűzről és keverd össze a forró zsiradékkal, kb. 3 evőkanál, és kész.
Fogyasztása a kefírrel történik, a nép nyelv ezt az ételt toroknyiktatós norminak is hívja, azért kell hozzá a kefír.
Van aki megszórja kristálycukorral és hideg tejet
iszik hozzá.
Bármit kipróbálhatsz hozzá a fantáziádra bízom.
Én kefírrel szeretem, nagyon finom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. márc. 30. 18:27
A liszt isterc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.