Xenia csirkés makarónia recept




4 személyre:
50 dkg csirkenyesedék,
40 dkg makaróni,
5 paradicsom,
1 kis zellergumó,
2 fej hagyma,
5 dkg sajt,
1 ek. paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. olaj,
pici őrölt fahéj,só,bor,
A Xenia csirkés makarónia elkészítési módja:
A húst kockákra vágjuk,és forró olajon hírtelen megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát,az apró kockákra vágott zellert,a lehéjazott,felnegyedelt paradicsomot.Sóval borssal ízesítjük,majd felöntjük 2,5 dl paradicsompürével elkevert vízzel.Fedő alatt 20 percig pároljuk.Közben a tésztát a szokásos módon,bő forrásban lévő sós vízben megfőzzük.Hidegvízzel leöblítjük,és lecsöpögtetjük.A húst felaprított petrezselyemmel és őrölt fahéjjal fűszerezzük,és készre főzzük.Belekeverjük a tésztát,összemelegítjük és tálra halmozzuk. Meghintjük reszelt sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 26. 07:58
A xenia csirkés makarónia elkészítési módja és hozzávalói.