Sajtos lepénykék recept
A Sajtos lepénykék hozzávalói:1 pohár langyos tej,
1 tk.szárított élesztő,
25 dkg rikotta sajt,
negyed pohár sima liszt,
olaj a sütéshez
A Sajtos lepénykék elkészítési módja:
A tej kb. negyed részébe beletesszük az élesztőt,hagyjuk állni kb.15 percig.Tálba tesszük a sajtot és a megmaradt tejet,hozzákeverjük a lisztet.Fakanállal sima tésztává dolgozzuk.Palacsintasütőbe kis olajat öntünk,és a masszából kb evőkanálnyi adagokat teszünk bele.Ha elkészültek a lepénykék,tehetünk rá szalámit,sajtot,paradicsomot...stb. Egyszerű reggeli vagy vacsora,és nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 25. 08:29
A sajtos lepénykék elkészítési módja és hozzávalói.