Pettole – töltött lángos recept
A Pettole – töltött lángos hozzávalói:50 dkg liszt
7 gr szárított élesztő
csipet só
1 evőkanál méz
kb. 4,5 dl langyos víz
4 db szardella
2 fej vöröshagyma
3 szem paradicsom
5 dkg magozott fekete olívabogyó
5 dkg kapribogyó
olívaolaj
napraforgóolaj a sütéshez
A Pettole – töltött lángos elkészítési módja:
Keverjük a liszthez az élesztőt, egy csipet sót, evőkanál mézet és a kb. 3 dl vizet, gyúrjunk ruganyos, homogén tésztát, amelybe fokozatosan adagoljuk a többi vizet, mindaddig, amíg lágy tésztát nem kapunk. Meleg helyen kelesszük a tésztát 1,5 órán keresztül. Közben készítsük el a tölteléket: szeleteljük fel vékonyan a hagymát. Olívaolajon pároljuk meg, adjuk hozzá az összevágott szardellát, olívabogyót. Kb. 5, 7 percig pároljuk, majd adjuk hozzá az utolsó 1, 2 percben a kapribogyót és az apróra kockázott paradicsomhúst is. Keverjük el a tölteléket a tésztában és kelesszük még minimum 30 percig. Bő, forró olajban süssük ropogósra az evőkanál segítségével formázott gombócokat.
Most a dél-keleti Puglia tartomány ünnepi fogását a pettolét mutatom be, amelyet előételként,
kenyér helyett vagy desszertként fogyasztanak. Sütik édesen, főtt krumplival gazdagítva vagy töltötten. Frissen, még melegen fogyasztva az igazi. Ideális sör- vagy borkorcsolya,
ez a kívül ropogós, belül lágy, a tölteléktől gazdag ízű lángos-féleség.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 16. 04:54
A pettole – töltött lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.