Pizzatészta+szósz (eredeti, a Maldív szigetekről érkezett) recept


Eredeti, amit még Szardínia szigetről érkezett,
1kg liszt,1 evőkanál tengeri sót,2csomag szárított élesztő,5 kanál oliva olaj, 5.5dl langyos víz
SZÓSZ:
4 gerezd fokhagyma, 1 csokor apróra vágott(1 evőkanál szárított)bazsalikom, 6 db forrázott paradicsom,só,bor,
A Pizzatészta+szósz (eredeti, a Maldív szigetekről érkezett) elkészítési módja:
PIZZATÉSZTA: 1kg lisztet gyúró deszkára öntök,majd a közepébe egy gödröt csinálok.belerakok 1 evőkanál tengeri sót,2csomag szárított élesztőt,5 kanál oliva olajat,majd lassan kevergetve hozzáöntök 5.5dl langyos vizet.az egészet összegyúrom,egy lisztezett tálba rakom,majd nedves konyharuhával letakarva 1 óra hosszat kelesztem. SZÓSZ: 4 gerezd fokhagymát összetörök,megpirítom olajon,majd hozzárakok 1 csokor apróra vágott(1 evőkanál szárított)bazsalikomot.2 percig pirítom,és hozzá rakok 6 db forrázott paradicsomot,amit előtte egy kicsit át török.a paradicsomot lehet pótolni paradicsom pürével. ha össze forrt,nagy lyukú szűrőn át töröm,sóval,borssal ízesítem. a nyers pizzatésztára kenem.(nem kell a tésztát előre sütni) közepes sütőben sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Szarka Marcsi, 2008. ápr. 2. 11:58
A pizzatészta+szósz (eredeti, a maldív szigetekről érkezett) elkészítési módja és hozzávalói.