Kiflimorzsa recept
575 kcal
10 db kifli
8 dl tej
15 dkg cukor
4 dkg mazsola
12 dkg vaj
4 db tojás
citromhéj
6 dkg darásliszt
csipetnyi só
A Kiflimorzsa elkészítési módja:
A tejbe belekeverünk kb.4 dkg olvasztott vajat, a tojássárgáját, 5 dkg cukrot, sót, reszelt citromhéjat, mazsolát. Hozzátesszük a vékony karikákra vágott kifliket és kicsit megásztatjuk.Ha megázott, hozzákeverjük a lisztet, végül a tojásfehérjékből 5 dkg cukorral felvert kemény habot. Tepsibe, felolvasztott vajba öntjük, és többszöri forgatás mellett készre sütjük.Vanília cukorral meghintve, gyümölcsízzel tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. márc. 31. 09:01
A kiflimorzsa elkészítési módja és hozzávalói.