Erdélyi raguleves recept
214 kcal
1 csomag csirkeaprólék
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 dkg vaj
1dl tejföl
2 ek tejföl
2 babérlevél
só
Az Erdélyi raguleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot a megtisztított, hosszában négy felé vágott zöldségekkel, sóval, babérlevéllel és 1,5 liter vízzel feltesszük főni. A vajból és egy evőkanál lisztből világos rántást készítünk, ha a hús már puha,besűrítjük vele a levest és néhány percig még forraljuk. A maradék lisztet csomómentesre keverjük a tejfölben, és óvatosan a leveshez adjuk.Rövid forralás után tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. márc. 30. 10:53
Az erdélyi raguleves elkészítési módja és hozzávalói.