Hideg finomfűleves recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hideg finomfűleves hozzávalói:
2 ek.olívaolaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 liter átszűrt húsleves vagy 2 húsleveskocka,
1 ek.tárkonyecet,
1-1csokor kapor,
petrezselyem zöldje,
metélő hagyma,
néhány levél bazsalikom,
tálaláshoz tejszínhab
A Hideg finomfűleves elkészítési módja:
A levest vagy 1 liter húsleveskockával ízesített vizet a péppé zúzott fokhagymával két három percig főzzük,majd kihűlni hagyjuk.Az olajat,az ecetet és a finomra vágott zöldfűszereket a hideg levesbe keverjük,jól behűtjük.Tálaláskor a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. márc. 30. 10:11
A hideg finomfűleves elkészítési módja és hozzávalói.