Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges Tenger gyümölcse leves recept

Zöldséges Tenger gyümölcse leves recept

A Zöldséges Tenger gyümölcse leves hozzávalói:
Hozzávalók 4 főre

* 50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
* 2 sárgarépa
* 4 paradicsom
* 1 kk pirospaprika
* 2 citrom leve
* 1 dl fehérbor
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt bors
* 2-3 húsleveskocka
* 2 fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* kevés olívaolaj


A Zöldséges Tenger gyümölcse leves elkészítési módja:
1. A hagymát nagyobb kockára vágjuk és az olívaolajon pár percig dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és apró kockára vágjuk. 2. Tűzről lehúzva 1 kk pirospaprikát keverünk bele. 3. Vízzel felöntjük. Ha forrani kezd, beletesszük a leveskockát és a sárgarépát. 4. Ha a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit. Addig főzzük, amíg a tintahal karikák meg nem puhulnak. 5. Végül belerakjuk az apróra vágott paradicsomot, a fehérbort, a citromlevet és a felaprított petrezselymet . További 2-3 percig főzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges tenger gyümölcse leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook