Zöldséges Tenger gyümölcse leves recept
A Zöldséges Tenger gyümölcse leves hozzávalói:Hozzávalók 4 főre
* 50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
* 2 sárgarépa
* 4 paradicsom
* 1 kk pirospaprika
* 2 citrom leve
* 1 dl fehérbor
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt bors
* 2-3 húsleveskocka
* 2 fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* kevés olívaolaj
A Zöldséges Tenger gyümölcse leves elkészítési módja:
1. A hagymát nagyobb kockára vágjuk és az olívaolajon pár percig dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és apró kockára vágjuk. 2. Tűzről lehúzva 1 kk pirospaprikát keverünk bele. 3. Vízzel felöntjük. Ha forrani kezd, beletesszük a leveskockát és a sárgarépát. 4. Ha a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit. Addig főzzük, amíg a tintahal karikák meg nem puhulnak. 5. Végül belerakjuk az apróra vágott paradicsomot, a fehérbort, a citromlevet és a felaprított petrezselymet . További 2-3 percig főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. máj. 5. 15:01
A zöldséges tenger gyümölcse leves elkészítési módja és hozzávalói.