Fokhagyma-krémleves recept
A Fokhagyma-krémleves hozzávalói:- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál margarin
- 2 liter húsleves (kockából is jó)
- 2 evőkanál rétesliszt
- 2 dl tejföl
- só, bors
- reszelt sajt
A Fokhagyma-krémleves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott margarinon megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük és a húslevessel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. Pirított zsemlekockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Niki10, 2010. máj. 1. 19:36
A fokhagyma-krémleves elkészítési módja és hozzávalói.