Csokoládés rakott palacsinta recept
A Csokoládés rakott palacsinta hozzávalói:Palacsintatésztát készítünk, majd kisütjük.
Töltelék:
-12 dkg cukor
-2 evőkanál kakaópor
-5 dkg csokoládé
-2 db tojás
-9 dl tej
-2 csomag vaníliás cukor
-3 evőkanál liszt
A Csokoládés rakott palacsinta elkészítési módja:
1 tojássárgáját elkeverünk 2 evőkanál liszttel, az egyik vaníliás cukorral, 10 dkg cukorral, 2 evőkanál kakaóporral és a reszelt csokoládéval. Ezt 4 dl tejjel felengedve sűrű krémmé főzzük. A krémmel megkenjük a palacsintákat, összetekerjük és három részre vágjuk őket, majd kivajazott tűzálló tálba egymás mellé szorosan felállítgatjuk. Ezután jó habosra keverünk 1 tojássárgáját, belekeverünk 1 evőkanál lisztet és 5 dl tejet, beleteszünk 1 evőkanálnyi cukrot (a megmaradt 2 dkg) és a másik vaníliás cukrot, majd állandóan kevergetve felfőzzük, végül közékeverjük a 2 tojás habbá vert fehérjét. Ezzel öntjük le a palacsintákat és 180°-200°-on kb. 20-25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Niki10, 2007. ápr. 25. 18:49
A csokoládés rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.