Amerikai krémes recept


Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás puding
6 dl víz
Teteje:
3-4 dl tejszín
Az Amerikai krémes elkészítési módja:
Tészta: Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Krém: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot felfőzzük a 6 dl vízzel és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on. Teteje: Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.
Nagyon finom!!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Niki10, 2007. ápr. 17. 16:20
Az amerikai krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.