Csimbók recept
A Csimbók hozzávalói:I.tészta:45 dkg liszt
6 dkg zsir
15 dkg cukor
1 tojás
1 1/2 kanál kakaó
1 csomag szalakáli
tej
II.tészta:21 dkg cukor
4 tojás
4 evőkanál viz
16 dkg liszt
1 sütőpor
Krém:0.5 dl tej
1 1/2 cs vanilliás puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
csokimáz a tetejére
Pár evőkanálnyi rum
A Csimbók elkészítési módja:
A szalakálit kevés tejben elkeverjük,és összeállitjuk a tésztát,és két lapot sütünk belölle. A második tészta hozzávalóiból piskótát készitünk.A tejben megfözzük,a pudingot.A vajat a porcukorral kikeverjük,hozzáadunk 1 tojássárgáját,A kihült pudinghoz keverjük.Alulra egy kakaós lapot rakunk,megkenjük a fele krémmel.Rárakjuk a piskótát,meglocsoljuk a rummal,és rárakjuk a többi krémet,és befedjük a másik lappal.Bevonjuk csokimázzal.
Pár nappal előbb el kell késziteni,nagyon finom,csak kicsit pepecs.A szalakálitól olyan szag lesz sütésnél mint a lópisi,de ez elpárolog.Lehet sütőporral is elkésziteni,de szalakálival finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. dec. 3. 18:18
A csimbók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.