Diókrémes tekercs recept
A Diókrémes tekercs hozzávalói:Tészta:
7 tojás
7 evőkanál porcukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 cs. sütőpor
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalakáli
15 dkg darált dió
Krém:
20 dkg darált dió
1,5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
kevés rum
A Diókrémes tekercs elkészítési módja:
A 7 tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, zsemlemorzsát, sütőport, lisztet, szalakálit és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (tűpróba!) sütés után még melegen felgöngyöljük, mint a piskótatekercset. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a darált diót megfőzzük a tejben és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt dióhoz adjuk. Kevés rummal ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztatekercset, úgy, hogy egy vékony réteg krém a külsejére is jusson.
Díszítésként villával kicsit megcsíkozom a krémet és csokit reszelek rá. Jól lehűtve szépen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 19. 20:24
A diókrémes tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.