Zöldséges fehérbab leves recept
60 perc
A Zöldséges fehérbab leves hozzávalói:
szalonna vagy zsír
kis fej hagyma
fehér bab izlés szerint
zöldség
só
A Zöldséges fehérbab leves elkészítési módja:
Pár csík füstölt szalonna (jó háziszalonna) zsírját kisütöttem, a tepertőt kiszedtem, a zsírban kis fej hagymát dinszteltem. Ezután beletettem a kisszemű fehérbabot annyi vizet öntöttem rá, amennyi ellepi, jól megsóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, zellerlevéllel, petrezselyemzölddel ízesítettem, tettem bele két gerezd fokhagymát. (előző nap beáztattam a babot) Amíg főtt így a bab, előkészítettem a zöldségeket: sárgarépa, gyökér, karalábé, burgonya. Mikor a bab kezdett puhulni, bezöldségeltem, felöntöttem, sóztam megint. Közben jóféle parasztkolbászt reszelt tésztával együtt megpirítottam, mikor majdnem kész volt a leves, h ozzáadtam ezt is, készre főztem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2010. ápr. 30. 19:49
A zöldséges fehérbab leves elkészítési módja és hozzávalói.