Csicsókakrémleves baconnal recept
A Csicsókakrémleves baconnal hozzávalói:50 dkg csicsóka (körömkefével ledörzsölve)
1 fej vöröshagyma
2 db krumpli
1,5 dl tejföl
só, bors,vegeta vagy zöldséglé, baconszalonna ízlés szerint
A Csicsókakrémleves baconnal elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd félretesszük. Zsírjában megpároljuk kicsit az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Fölengedjük zöldséglével (1,5 l) és 10 percig főzés után beletesszük a darabokra vágott csicsókát. Ha megfőtt, elturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, ha sűrű, fölengedjük még vízzel. Hozzáadjuk a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. Tálaláskor meghintjük a szalonnakockákkal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mandila, 2010. nov. 3. 08:50
A csicsókakrémleves baconnal elkészítési módja és hozzávalói.