Olasz leves recept

Az Olasz leves hozzávalói:
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 db tyúkhúsleveskocka (Maggi)
cérnametélt
só, fehérbors
1 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt

Az Olasz leves elkészítési módja:
A vajból és lisztből világos rántást készítünk és fölengedjük 1,5 liter vízzel. Ha forr beletesszük a húsleveskockát, majd a cérnametéltet. Pár perc múlva kész is. A levesestálban a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, megborsozzuk és hozzákeverjük a kész levest. A sajtot a tányérba adagolt levesbe szórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mandila, 2010. máj. 30. 17:08
Az olasz leves elkészítési módja és hozzávalói.