Savanyú leves velővel recept
A Savanyú leves velővel hozzávalói:1 db sertés vese vagy szív
20 dkg sertés comb vagy lapocka
20 dkg sertés velő
1 fej vöröshagyma
4-5 babérlevél
3-4 szál répa, zöldség
1-2 szem burgonya
tejföl
ecet
só, bors,őrölt kömény
liszt
olaj
A Savanyú leves velővel elkészítési módja:
A lereszelt vöröshagymát olajon megpirítom, rárakom a vékony, hosszúkás csíkokra vágott szivet vagy vesét. Pár perc múlva az ugyancsak csíkokra vágott sertés combot is rárakom és pirítom őket. Belerakom a babérleveleket, sót, borsot, köményt. Felengedem vízzel. Lassú tűzön főzöm. A szív lassan fő meg, így a felaprított zöldséget csak akkor rakom bele, amikor már legalább félig megpuhult. Amikor már a húsok puhák belerakom a felaprított burgonyát és azt is puhára főzöm. A velő mivel hamar romlik külön kell megfőzni és csak a tálalásnál kell a tányérba rakni. (Nagyon hamar megfő.) Világos rántást készítek, belerakom ízlés szerint az ecetet és a tejfölt és besűrítem vele a levest.
Savanykás íze miatt nyáron is kiváló leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 26c9a8950c, 2010. máj. 23. 19:22
A savanyú leves velővel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.