Tojásos burgonya leves recept
A Tojásos burgonya leves hozzávalói:3-4 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 nyers tojás
annyi főtt tojás, ahány személyre számítunk
tejföl
ecet
só, bors, babérlevél, pirospaprika
A Tojásos burgonya leves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rárakjük a felkockázot burgonyát, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és addig főzzük, amig a burgonya puha nem lesz. 1/3 főtt krumlit kiveszünk egy másik tálba, összenyomjuk, rakunk rá a levesléből és egy egész tojással és az ecettel összekavarjuk. Visszaöntjük ezt a levesbe és főzzük egy pár percig. A legvégén egy kis pohár tejfölt keverünk bele. Tálalásnál apróra vágott főtt tojás rakunk a tányérba.
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: verem, 2010. máj. 14. 18:25
A tojásos burgonya leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.