Lecsós csirkemell Hasselback burgonyával recept

(2 személyre)
1 egész csirkemell
1 szelet füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3-4 zöldpaprika
1-2 paradicsom
4-5 közepes burgonya
olaj
bors
só
A Lecsós csirkemell Hasselback burgonyával elkészítési módja:
A burgonyákat tisztítsuk meg, a rossz részeket vágjuk ki, majd keresztben kb. A ¾-éig vagdossuk be őket 2 milliméterenként. Alaposan sózzuk meg, kenjük meg étolajjal, majd toljuk sütőbe, és magas hőfokon süssük meg. A szalonnát csíkozzuk fel, olvasszuk ki. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, sózzuk meg, és fedő alatt pároljuk üvegesre. Ekkor hozzáadhatjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Kicsit együtt pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, amellyel készre főzzük. A burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. szept. 30. 19:59
A lecsós csirkemell hasselback burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.