Füstölt húsos káposztás bableves recept
50 perc
A Füstölt húsos káposztás bableves hozzávalói:
50 dgk tarka bab
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
1-2 babérlevél
füstölt tarja vagy csüllök igény szerint
2 kanál liszt
kevés olaj ,kávéskanálnyi piros fűszerpaprika
bors ,só ízesitéshez
A Füstölt húsos káposztás bableves elkészítési módja:
A babot (este beáztatjuk)megmossuk meleg vízbe főzni tesszük a vöröshagymával ,fokhagymával,babérlevelet hozzáadjuk a füstölt húsokat is annyi legyen a víz épp hogy ellepje ,főzés közben öntünk hozzá egy-két dl hideg vizet hogy hamarább puholjon. Míg fő elkészitjük a rántást.Olajon megpiritjuk a lisztet hozzáadjuk a pirospaprikát hideg vizzel felengedjük csomómentesre szétkavarjuk ne legyen görcsös. A savanyúkáposztát vizzel átmossuk jól kinyomkodjuk rátesszük a babra főnni. Mikor megfőtt ráöntjük a rántást pár percig együtt főzzük. Utólag sózzuk borsozzuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 50ef142557, 2010. máj. 5. 17:06
A füstölt húsos káposztás bableves elkészítési módja és hozzávalói.