Ajvárleves chilis sajttal recept
Az Ajvárleves chilis sajttal hozzávalói:1 fej hagyma
½
padlizsán
½
dl olívaolaj
2 db pritamin paprika
1 dl fehérbor vagy rosé
20 dkg ajvár
6 dl csirke alaplé
20 dkg feta sajt
Az Ajvárleves chilis sajttal elkészítési módja:
Elkészítés: 1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson. 2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk. 3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral. 4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük. 5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként. Őszi Balázs receptje
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. máj. 18. 10:19
Az ajvárleves chilis sajttal elkészítési módja és hozzávalói.