Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ajvárleves chilis sajttal recept

Ajvárleves chilis sajttal recept

Az Ajvárleves chilis sajttal hozzávalói:
1 fej hagyma
½
padlizsán
½
dl olívaolaj
2 db pritamin paprika
1 dl fehérbor vagy rosé
20 dkg ajvár
6 dl csirke alaplé
20 dkg feta sajt


Az Ajvárleves chilis sajttal elkészítési módja:
Elkészítés: 1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson. 2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk. 3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral. 4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük. 5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként. Őszi Balázs receptje


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az ajvárleves chilis sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook